Veckans recept:
100g smör
1½dl strösocker
1ägg
3dl vetemjöl
2tsk bakpulver
1tsk vaniljsocker
Fyllning:
2-4 Äpplen, ½dl ljus sirap, ½dl vatten
Garnering:
1msk floursocker, 1tsk malen kanel
1, sätt på ugnen 175*C
2, skala, kärna ur och klyfta äpplena, koka dom nätt- jämnt, mjuka i sirap + vatten.
3, Rör smör och socker mjukt. Tillsätt ägget.
4, Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker, rör ner i smörblandningen.
5, Tryck ut 3/4 av degen i en form med löstagbarbotten. (springform) Lägg på äppelklyftorna.
Kavla ut resterande av degen och sporra eller skär ut resten och lägg remsorna i ett rutmönster över äpplena.
6, Grädda äppelkakan i mitten av ugnen, 30min. Låt svalan. Blanda floursocker-kanel garneringen och pudra över kakan.
Servera med vaniljvisp eller varför inte lyxa med vaniljsås...
Här hade jag ju nu gärna velat bjuda på en fin bild på denna supergoda äppelkekan (nästan den godaste jag smakat för den delen) Men, bilderna jag tog med min MOBIL, sist jag bakade, för de var slut med batterierna i kameran och jag orkade inte grejja med de.. ja, dom bilderna blev inge vidare och jag orkar heller inte just nu lädda över dom.
Idag är de torsdag.. så nu gör vi helg på Honefsgatan.
*Kram på er alla*
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar