..eller snarare, matlagningsträsket..
Detta eviga pysslande med "vad ska vi äta idag da".. *suck*
Men, fick en idée här om dagen. Dom flesta använder ju facebook nu mer och även bloggar. Man läser alltid om att fler än jag tänker tanken om "vad äter man idag da".. men, finns även många som gärna skriver VAD dom ätit. Och just nu behöver jag insperation.
Så, jag frågade Sinikka, som bakar och donar en hel del i köket. Om vi inte skulle ta och utbyta recept....
Ja visst. Detta har nu ressulterat i: "veckans recept".. En gång i veckan ska vi försöka att dela med oss av ett recept, på maträtter eller i bakväg, de får varriera sej lite. Ska bli skoj att få testa nått nytt och komma ut gammla vanor. Känner att jag verkligen borde vidga mina vyer.... joina gärna du också?!!
Idag/ ikväll, sitter jag i min ensamhet, hör regnet smattra mot takfönstret..
Liten sover sen 19 och A sen strax efter 20. Lördagsmys. S, han är ute och roar sej han!
Så nu finns tid för uppdatering och massa surfande/zappande..
Skönt att göra lite som man vill, utan att behöva samsas.. hahah.
"Veckans recept"
Enklaste kyckling filéen, i ugn.. *haha*
Kycklingfilé, tinad/fryst, efter tycke och smak.
creme fraiche
thai/ sweet chili sås
salt
peppar
Blanda creme fraiche med sweet chili såsen (eller annan önskad smaksättning) salt och peppar.
häll i ungsfast form.
Lägg i kycklingfiléerna och in i ugnen. ca: 225C ,45min (beroende på om dom är tinade eller frysta)
serveras här hemma med, bandspagetti, ris, potatis, pommes.. mja.. vi har nog provat de mesta.. *hihihi*
Har även provat kombinationen med LAXfiléer,
då i creme fraiche, smaksatt med citron och dill..
Oftast blir de då bandspagetti som bjuds till detta mumsiga kalas!
*enjoy*
Detta eviga pysslande med "vad ska vi äta idag da".. *suck*
Men, fick en idée här om dagen. Dom flesta använder ju facebook nu mer och även bloggar. Man läser alltid om att fler än jag tänker tanken om "vad äter man idag da".. men, finns även många som gärna skriver VAD dom ätit. Och just nu behöver jag insperation.
Så, jag frågade Sinikka, som bakar och donar en hel del i köket. Om vi inte skulle ta och utbyta recept....
Ja visst. Detta har nu ressulterat i: "veckans recept".. En gång i veckan ska vi försöka att dela med oss av ett recept, på maträtter eller i bakväg, de får varriera sej lite. Ska bli skoj att få testa nått nytt och komma ut gammla vanor. Känner att jag verkligen borde vidga mina vyer.... joina gärna du också?!!
Idag/ ikväll, sitter jag i min ensamhet, hör regnet smattra mot takfönstret..
Liten sover sen 19 och A sen strax efter 20. Lördagsmys. S, han är ute och roar sej han!
Så nu finns tid för uppdatering och massa surfande/zappande..
Skönt att göra lite som man vill, utan att behöva samsas.. hahah.
"Veckans recept"
Enklaste kyckling filéen, i ugn.. *haha*
Kycklingfilé, tinad/fryst, efter tycke och smak.
creme fraiche
thai/ sweet chili sås
salt
peppar
Blanda creme fraiche med sweet chili såsen (eller annan önskad smaksättning) salt och peppar.
häll i ungsfast form.
Lägg i kycklingfiléerna och in i ugnen. ca: 225C ,45min (beroende på om dom är tinade eller frysta)
serveras här hemma med, bandspagetti, ris, potatis, pommes.. mja.. vi har nog provat de mesta.. *hihihi*
Har även provat kombinationen med LAXfiléer,
då i creme fraiche, smaksatt med citron och dill..
Oftast blir de då bandspagetti som bjuds till detta mumsiga kalas!
*enjoy*
Har jag aldrig tänkt på, steker filerna och använder creme fraichen som den är eller värmer haha Skit smart juh! Mer såna recept tycker jag:)
SvaraRaderaTidigare var jag duktig och skrev veckomeny, men det har ju spruckit nu....
SvaraRaderaMen du kanske kan få liiiite inspiration där:
http://elmida.se/mat/?page_id=4
Sen finns sidan; http://www.inkopslistan.com/
En arbetskamrat till mig använder den. Har själv inte testat men kommer att göra det inom kort :o)
Kram kram!